Notícies
Notícies.
-
Presentació al GironaHub
Creixement dins la Farinera Teixidor
-
Primera reunió de planificació
Del Projecte de prevenció d'incendis
-
1a Assemblea APF PUIGDEFROU
Xerrada amb els propietaris forestals
-
Contacte Entrearbres
Experiència col·legiada al servei de particulars i d'administracions
-
Primera reunió ADF Esparreguera
Capsules formatives!
-
Direcció Obra
Coordinació SSL
-
Empresa enginyeria forestal
Entrearbres
-
Andalusia Extremadura
Viatge 2024
-
Primera reunió amb ADF ESPARREGUERA
Capsules Formatives!
-
Xerrada Prevenció Incendis forestals per a les urbanitzacions
Can Claramunt Piera
-
Avantprojecte
A la Comarca de l'Anoia
-
Sessió Equip
26/04/2024
-
Dia Internacional dels Boscos
Plàsencia
-
Entrevista a Cristina Revista Montes
Revista Montes nº156
-
PTGMF AMER
1 març 2024
-
Curs Perícia Judicial
Oficines Entrearbres
-
Reunió GRAF i Secció boscos.
Girona
-
Diagnosi de l estat actual de les ombres en els espais verds.
Al consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.
-
Tercera reunió APF Puigdefrou
Oficines Entrearbres
-
PTGMF AMER
1 marzo 2024
-
Processionària
De l'Eruga
-
Treballa amb nosaltres
Vacant Aux. Administratiu/va
-
Festius Desembre
Postal i festius Desembre
-
La nostra petjada a la natura
Petjades sostenibles
-
Petit resum de Novembre.
Ens preparem per a nous reptes i nous projectes
-
6è Congrés Fusta Constructiva
Al Campus Nord UPC
-
Reunió conjunta amb la Generalitat i l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya
Per presentar el Projecte Pilot d'Ordenació de la forest pública de la Vila i Batllia.
-
Segona ruta de la segona fase de visites ELFOCAT de l'equip Entrearbres
Continuem amb les visites d'ELFOCAT i Entrearbres.
-
Taula Rodona Reptes de Futur 14-11-2023
Experiències de Professionals en l'Enginyeria Agrònomica i Forestal
-
Entrevista a Cristina
Al Podcast INUSUALES
-
Primera ruta de la Segona fase visites ELFOCAT de l'equip Entrearbres
Zona Ripollès
-
Visita 33 Municipis seleccionats per ELFOCAT.
Segon any que Entrearbres s'ocupa d'aquesta gestió.
-
Presentació de l'APF de Puigdefrou
Realitzada a Osor
-
Treballa amb nosaltres
Ens apassiona la nostra feina, estem en creixement constant i necessitem ampliar l’equip
-
Dos plantes silvestres en floració amb propietats que potser no coneixes.
Algunes de les plantes més comunes atresoren propietats i característiques que passen desapercebudes, probablement per trobar-les escampades fàcilment entre els nostres paisatges. Aquest inici de la primavera és una bona oportunitat per conèixer-les i gaudir-les.
-
Vivim en una zona sota risc de crescuda?
Fenòmens meteorològics extraordinaris i la pressió urbanística o l’ocupació humana de terrenys prop de rius i rieres ocasionen danys econòmics i personals dramàtics. Per aquest motiu convé conèixer alguns aspectes referents a les distàncies, zones i delimitació tècnica dels espais fluvials.
-
Descobrint tresors amagats al bosc
De vegades dins de la massa forestal, com figures fantasmals, insòlitament ensopegues amb edificacions abandonades, restes de construccions que no es comprenen, de les que no identifiques una funcionalitat clara. No tenen aspecte clarificador de masos, castells o fàbriques.
-
Com saber si tens una font a prop
L’excursionisme, muntanyisme o qualsevol activitat a l’aire lliure requereix planificar la quantitat d’aigua necessària que es consumirà. Segons l’itinerari i el temps que ocupi, el re-aprovisionament serà més o menys complex.
-
Avaluació de perillositat i risc d'arbrat urbà
Estem treballant a Barcelona ciutat, a tocar del parc Güell. A conseqüència de l'arbrat ens hem trobat esquerdat un dels murs de l'edificació del nostre client. Per la gran envergadura i alçada, l'afectació s'estén també en l'ocupació d'espai veïnal, als habitatges continus.
-
Incidències en seguretat i salut laboral
La direcció d’obra és determinant per mantenir un transcurs controlat de les fases i processos del projecte, però no ho és menys en relació a la seguretat i salut laboral.
-
Fer i/o legalitzar un pou… tot el que cal saber
Molt sovint es fa necessari obrir un pou per al reg agrícola, industrial o per a ús privat. També és força habitual trobar que a la propietat d’una finca existeix un pou que cal legalitzar.
-
Quin és el pi peninsular que creix més ràpid?
Una espècie apreciada històricament perquè d’ella s’obtenien els millors exemplars de pal major d’una sola peça per a velers.
-
Quan el món forestal està sotmès a tendències polítiques
Un dels serveis que presta Entrearbres és l’assessoria en temes forestals, la qual cosa ens porta sovint a assistir a assemblees d’associacions de propietaris en representació dels nostres clients i com a agents especialistes. Aquestes trobades amb diferents perfils de propietaris sempre són interessants. Revelen situacions locals, problemes, reivindicacions o iniciatives i és fàcil reconèixer un seguit de punts que es manifesten amb la mateixa inquietud en diferents parts del territori.
-
Com han de ser els plànols de delimitació en les mesures de prevenció d’incendis forestals?
L’elaboració de plànols precisos que recullen la identificació de zones vulnerables són essencials perquè els municipis puguin constituir plans de mesures de prevenció d’incendis forestals. El seu contingut i la informació que ofereixen han de ser elaborats sota els paràmetres que estableix la regulació prevista per aquesta documentació.
-
En què consisteix una direcció d'obra forestal?
Existeixen tres figures relacionades. El promotor, que pot ser una administració o un propietari privat, el contractista, que és l'empresa adjudicatària de l'obra i la direcció i/o coordinació de SSL que serà la responsable de planificar i supervisar tots els procediments per a una adequada execució de l’obra.
-
Dos arbres de nadal que potser has vist aquests dies
En aquesta època de l’any és quan més nombre i varietats “d’arbres de nadal” podem trobar als centres de jardineria. Procedeixen de vivers i tot que el seu ús acostuma a ser efímer, també s’adquireixen pensant a ser plantats després de festes. Tant per aquest motiu com per curiositat, repassem dos dels exemplars més comuns.
-
Biocombustible de KM0
La biomassa és entre les energies renovables probablement la gran desconeguda, malgrat el seu gran potencial com a biocombustible de consum popular i oferir significatius avantatges de repercussió local.
-
Bones Festes!
Quan arriben aquests dies us hem de felicitar, perquè són dates de celebració i festa però també perquè heu estat un any amb nosaltres, deixant-nos participar dels vostres projectes i confiant en el nostre treball.
-
Conclusions de la Cimera COP24 contra el canvi climàtic
Arribats a Katowice, Polònia, la cimera tenia principalment dos objectius: establir plans estatals urgents i més exigents que els actuals per a la reducció d’emissions, en resposta a l'alerta del darrer informe del Panel Intergovernamental Científic de l'ONU, l'IPCC, així com l’aprovació del reglament d'aplicació de l'Acord de París.
-
Vies, camins i pistes
En zones més o menys remotes, en medis rurals, a la muntanya i al bosc. Els accessos sovint s'han de recuperar, mantenir o crear. Determinar el traçat convenient, les actuacions tècniques i un projecte normatiu que aprovi l'administració és <a class='item-txt' target='_blank' href='http://www.entrearbres.cat/#accessos'>un dels serveis</a> que prestem a Entrearbres.
-
Municipis innovadors més segurs i ecològics
A Entrearbres hem iniciat dos projectes singulars a la urbanització Els Girabals de Sant Pere de Ribes al Garraf i als voltants del nucli urbà de Vallbona d'Anoia, a l'Anoia.
-
Per què escriure un llibre i plantar un arbre?
El proper 3 de desembre l'ONU concerta una transcendent cimera, <a class='item-txt' target='_blank' href='https://www.twitter.com/@COP24'>@COP24</a>, per abordar decisions globals respecte al canvi climàtic, on es reuniran tots els països del món. La mateixa <a class='item-txt' target='_blank' href='https://www.twitter.com/@CMNUCC'>@CMNUCC</a> ha creat la campanya <a class='item-txt' target='_blank' href='https://twitter.com/search?q=%23TakeYourSeat&src=tyah'>#TakeYourSeat</a> en la que assenyalen sobre els ciutadans la transcendència de participar-hi i significar-se com un grup de precisió conjunt.
-
Conclusions sobre els boscos del Baix Llobregat
El passat 15 de novembre vaig oferir una conferència sobre la situació crítica en la qual es troben els boscos del Baix Llobregat. Un escenari que podríem extrapolar a moltes altres zones de la Mediterrània. Precisament per l'interès que ha despertat pels que viviu en altres regions amb les mateixes característiques, resumiré algunes de les qüestions fonamentals.
-
Estudi d’impacte i integració paisatgística
Un ordenament respectuós del paisatge contempla avaluar l’impacte de projectes i actuacions per tal que s’integrin i afectin només en la mesura que preveu la normativa vigent.
-
Ens trobem a Vallirana?
El proper dijous, 15 de novembre, parlaré dels boscos del Baix Llobregat. El grau de risc de grans incendis forestals, el canvi climàtic, l’abandonament, però també de les solucions, mesures de desenvolupant socioeconòmic del territori amb oportunitats de negoci.
-
Què és un PTGMF?
Un Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal, (PTGMF), és un instrument d’ordenació forestal, (IOF), destinat a finques de més de 25 ha.
-
La realitat del bosc, formulant decisions
Mentre sostenia la forcípula contra el pi blanc de la foto, reflexionava com encara és necessari arremangar-se i fer treball de camp, amb les eines de tota la vida, amb mesures que ens aproximen a l’estat real dels boscos.
-
Què són les Franges perimetrals?. Si vius o treballes a prop del bosc, t’interessa
Una franja perimetral és una mesura de prevenció i una oportunitat d’extinció d’incendi forestal, que es crea per lluitar contra la vulnerabilitat d’urbanitzacions, nuclis urbans i edificacions envoltades de massa forestal.
-
Per què el Pi Canari sobreviu als incendis?
A la mediterrània estem acostumats als devastadors incendis forestals i al paisatge desolador que perdura durant anys. No fa pas gaire però, al lloc on m’havia traslladat per unes petites vacances, (crec que merescudes), vaig aprofitar la ocasió per visitar un altre escenari, una zona boscosa que havia arrasat el foc i malgrat aquest, reviu.
-
Ens trobem el dijous a Lleida?
Aquest dijous estaré a l’Universitat de Lleida, participant en la jornada tècnica que organitza l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària on debatrem la situació dels enginyers de forest en la creació d’estratègies per un nou model de sostenibilitat, així com del potencial laboral de les titulacions forestals.
-
Una urbanització menys vulnerable davant un incendi forestal
Treball de camp a l’urbanització Can Girona de Sitges, al Garraf, per a la delimitació de franges perimetrals per a la prevenció d'incendis forestals. Entrearbres desenvolupa la direcció d’obra i coordinació de SSL.
-
Si vius en una urbanització potser no saps el grau de risc d’incendi forestal al que estàs exposat
Hi ha multitud d’urbanitzacions aïllades, disperses, ubicades en barrancs o envoltades de masses forestals contínues, completament desprotegides davant el risc d’incendi forestal.
-
Final de la temporada de mitja veda de caça
La mitja veda autoritza sobretot la caça d’aus de pas, com el tudó, la tórtora i la guatlla, en dies concrets al territori català. Enguany ha començat des de mitjans d’agost fins arribar a l’11 de setembre, repartit en diferents dies segons la província. De forma local, atenent a raons específiques de superpoblació o altres factors que afecten al territori, s’autoritzen ocasionalment també la caça d’altres espècies.
-
Sabies què les marietes són un arma biològica?
Està considerada com un insecte especialment beneficiós per als cultius, un preuat aliat per als conreus, particularment per als ecològics que prescindeixen de productes químics.
-
Projecte integral d'aprofitament de biomassa d'Entrearbres a Vilanova d'Espoia.
El passat divendres 2 de març va tenir lloc la inauguració de la caldera de biomassa del CEIP Torrescasana, ubicada en els terrenys de l'antic camp de futbol.
-
Ens escullen per representar la Facultat d'Enginyers de Forests de l'ETSEA a l'iGenium.
L'Enginyering Meeting Point, iGenium, és el punt de trobada anual de totes les associacions d'enginyeria, que dona a conèixer el projectes més rellevants.
-
Treballs de manteniment a l'històric tallafocs a les Pinedes de l'Armengol.
La franja de protecció d'incendis de Pinedes de l'Armengol, un tallafocs que es va construir durant els anys 2006 i 2009. En aquells temps, aquesta actuació va ser pionera, ja que la Torre va ser dels primers municipis de la comarca que executava aquesta mesura preventiva contra incendis. El pas del temps i les ventades que s’han patit des d’aleshores ha fet necessari iniciar les tasques de manteniment per assegurar l’eciència d’aquest tallafocs en els pròxims anys.