Treballs de manteniment a l'històric tallafocs a les Pinedes de l'Armengol.

La franja de protecció d'incendis de Pinedes de l'Armengol, un tallafocs que es va construir durant els anys 2006 i 2009. En aquells temps, aquesta actuació va ser pionera, ja que la Torre va ser dels primers municipis de la comarca que executava aquesta mesura preventiva contra incendis.
El pas del temps i les ventades que s’han patit des d’aleshores ha fet necessari iniciar les tasques de manteniment per assegurar l’eciència d’aquest tallafocs en els pròxims anys.

L’Ajuntament de la Torre de Claramunt ha començat les tasques de manteniment d’aquestes franges, que tenen la funció de tallafocs en cas de declarar-se un incendi forestal. Una mesura molt efectiva per defensar la urbanització i zones habitades que es troben a prop de la zona boscosa, ja que es deixen sense vegetació o amb vegetació molt dispersa, evitant que, en cas d’incendi, el foc trobi combustible que l’alimenti al seu pas.

Per la seva part, l’alcalde del municipi, Jaume Riba, ha declarat que “aquesta actuació respon al nostre compromís de prevenció de riscos d’incendi forestal” i ha afegit que “en aquesta mateixa línia s’entenen també totes les actuacions fetes de manera contínua per a la conservació de camins i sortides d’emergència de diversos nuclis de població del municipi”.

A més a més, cal destacar que una part de la fusta extreta en aquestes actuacions es farà servir en el futur per a instal·lacions municipals que utilitzaran la biomassa com a font d’energia per a les calefaccions dels equipaments i escalfament d’aigua sanitària.
Està previst ampliar la campanya i durant les pròximes setmanes es faran actuacions similars a la zona de Serra Burgès i el sector Nord-Oest de la Torre per tal d’aconseguir una franja també adequada a la protecció de la població en cas de possibles incendis forestals.

Diari l’Enllaç ( Original )