La nostra petjada a la natura

Petjades sostenibles

El turisme de muntanya ha augmentat i això és bo, però tota moneda té dues cares, la tendència a voler visitar les forests que ens envolten és més alta que mai.

La població es fixa més en el que té al voltant i no tant en marxar del país. Així han trobat la bellesa que sempre ha estat aquí present.

Les sortides de cap de setmana o el turisme massiu a entorns naturals són una tònica actual tant a gent assídua que surt cada cap setmana (sigui en bicicleta, a peu o en esports relacionats directament amb la muntanya), com gent que hi va molt de tant en tant, sobretot en temporada alta.

Tot això en un moment en què les forests estan sensibles per l'alt risc d'incendi, sobretot a aquesta meravellosa zona dels Pirineus que a tots ens té enamorats. Destacant també llocs com: el Pedraforca, el Montseny, el Congost de Mont-rebei, Aigüestortes… Entre d'altres.

Hem de respectar el que fem a la natura, incloent les nostres petjades. Seguint les rutes o camins que delimiten les diferents entitats i tenir cura de les deixalles que podem generar.

Molts de nosaltres ja realitzem totes aquestes bones accions, però entre tots hem d'educar i compartir perquè tothom apliqui aquest respecte cap aquests entorns.

"La muntanya és de tots" si, per tant, hem de cuidar-la amb l'amor de tots, sigui més alt o més baix, però l'amor la de notar la forest.

Com bé diu la nostra directora:

"Tant la preservació, com la creació d'espais naturals, reverteixen en un benefici directe per al territori, en una millora del turisme i en la percepció de la importància del medi ambient". – Cristina Montserrat

Gaudim tots de la natura, però també estimem-la.


 

Entrearbres